• Αρχική σελίδα
  • Blog
  • Αυτόνομη φόρτιση κλιματιστικού αυτοκινήτου – Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Αυτόνομη φόρτιση κλιματιστικού αυτοκινήτου – Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Το καλοκαίρι, ιδίως κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, ένα αποτελεσματικό σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητο είναι ένα ανεκτίμητο πλεονέκτημα που έχει άμεσο αντίκτυπο στην άνεση του ταξιδιού. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να οδηγείτε σε έναν αποπνικτικό, ζεστό χώρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το γέμισμα του κλιματιστικού συστήματος του αυτοκινήτου σας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διασφάλισης της άνεσης και της απόλαυσής σας όταν ταξιδεύετε.

Το γέμισμα του κλιματισμού του αυτοκινήτου σας είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να κάνετε με επιτυχία μόνοι σας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Προηγουμένως, ωστόσο, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε πώς λειτουργεί ο κλιματισμός του αυτοκινήτου σας και γιατί πρέπει να γεμίζει. Θα σας δώσουμε επίσης συμβουλές σχετικά με το τι θα χρειαστείτε για τη διαδικασία. Θα μάθετε επίσης πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να γεμίσετε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας, πόσο κοστίζει και ποιες άλλες επισκευές μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε, μεταξύ άλλων:

  • πώς λειτουργεί ο κλιματισμός στο αυτοκίνητό σας και γιατί πρέπει να συμπληρώνεται,
  • πότε πρέπει να γεμίζετε τον κλιματισμό,
  • αν αξίζει να κάνετε σέρβις στον κλιματισμό σας,
  • πόσο κοστίζει το σέρβις του κλιματισμού του αυτοκινήτου σας;
  • πώς να συντηρήσετε μόνοι σας τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας,
  • ποια προϊόντα και εργαλεία χρειάζονται για τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού,

Πώς λειτουργεί ο κλιματισμός σε ένα αυτοκίνητο; Γιατί πρέπει να αναπληρώνεται;

Ο κλιματισμός σε ένα αυτοκίνητο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό σύστημα για τη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας και υγρασίας στο εσωτερικό του οχήματος. Αυτό κάνει τα ταξίδια τις ζεστές ημέρες πιο ευχάριστα και ξεκούραστα. Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το σύστημα;

Η διαδικασία του κλιματισμού σε ένα αυτοκίνητο βασίζεται σε έναν κύκλο ψύξης που περιλαμβάνει τέσσερα κύρια εξαρτήματα: τον συμπιεστή, τον συμπυκνωτή, τον εξατμιστή και τη βαλβίδα διαστολής. Κάθε ένα από αυτά τα εξαρτήματα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία ελέγχου της θερμοκρασίας.

Η λειτουργία του κλιματισμού ξεκινά από τον συμπιεστή. Η δουλειά του είναι να συμπιέζει το ψυκτικό μέσο, δηλαδή το αέριο που χρησιμοποιείται στον κλιματισμό αυτοκινήτων, συνηθέστερα R134a, R12 ή R1234yf. Το συμπιεσμένο αέριο αυξάνει την πίεση και τη θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, προετοιμάζοντάς το για το επόμενο στάδιο του κύκλου. Στη συνέχεια, το συμπιεσμένο ψυκτικό μέσο αφήνει τον συμπιεστή και περνάει στον συμπυκνωτή, ο οποίος βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, πίσω από το ψυγείο. Ο συμπυκνωτής απομακρύνει τη θερμότητα από το αέριο ψυκτικό μέσο προς το περιβάλλον, ενώ το συμπυκνώνει σε υγρή μορφή. Το υγρό ψυκτικό μέσο διέρχεται από μια βαλβίδα διαστολής, η οποία ελέγχει τη ροή του ψυκτικού μέσου στον εξατμιστή. Αυτή η βαλβίδα αποσυμπιέζει το ψυκτικό μέσο, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται και να ψύχεται περαιτέρω. Το εξατμισμένο ψυκτικό μέσο περνάει στον εξατμιστή. Εδώ το ψυκτικό εξατμίζεται, αφαιρώντας θερμότητα από τον αέρα και μειώνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της καμπίνας. Ένας ανεμιστήρας φυσάει τον αέρα, ο οποίος περνάει μέσα από τον εξατμιστή, όπου ψύχεται και στη συνέχεια διοχετεύεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσω των αεραγωγών. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του οχήματος.

Το βασικό στοιχείο που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του κλιματισμού είναι το ψυκτικό μέσο. Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, η ποσότητα αυτού του αερίου μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διαρροές στο σύστημα, φυσική κατανάλωση του ψυκτικού μέσου ή μικρές βλάβες. Όταν συμβαίνει αυτό, το ψυκτικό μέσο πρέπει να συμπληρωθεί για να αποκατασταθεί η πλήρης απόδοση του κλιματισμού.

Πλήρωση του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο – Πότε πρέπει να γίνεται;

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η απώλεια ψυκτικού στον κλιματισμό του αυτοκινήτου είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο. Μια μικρή φθορά είναι ένα φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη χρήση του συστήματος κλιματισμού και μπορεί να ποικίλλει σε συχνότητα. Η απώλεια περισσότερου ψυκτικού μπορεί να υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα, όπως διαρροή στο σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του ψυκτικού υγρού και να γεμίζετε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου εάν είναι απαραίτητο.

Η συχνότητα του ανεφοδιασμού του κλιματιστικού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορα στοιχεία. Το πρώτο είναι η ηλικία του αυτοκινήτου – τα παλαιότερα οχήματα έχουν συχνά μεγαλύτερες διαρροές και μπορεί να απαιτούν συχνότερο ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το πώς και πόσο έντονα χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας. Εάν ταξιδεύετε συχνά σε υψηλές θερμοκρασίες ή χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να επισκευάζετε συχνότερα τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τακτική χρήση του κλιματισμού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αποτελεσματικότητάς του και στην αποφυγή σημαντικών διαρροών.

Για να προσδιορίσετε πότε πρέπει να συμπληρώσετε το ψυκτικό μέσο στον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας, συνιστάται να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του ψυκτικού μέσου χρησιμοποιώντας μια γραμμή με μανόμετρο. Όταν συνδεθεί στη βαλβίδα χαμηλής πίεσης, θα λάβετε μια ένδειξη πίεσης στο μανόμετρο. Ένα πράσινο χρώμα σημαίνει ότι η πίεση είναι σωστή και το σύστημα δεν χρειάζεται να γεμίσει με A/C.

Αξίζει τον κόπο να συντηρήσετε τον κλιματισμό σας;

Η συντήρηση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σας δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία. Το γέμισμα του κλιματιστικού ή η επισκευή μικρών διαρροών είναι εύκολες εργασίες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Πρώτα απ’ όλα, το κόστος του σέρβις του κλιματιστικού μπορεί να είναι υψηλό. Τα κέντρα σέρβις συχνά χρεώνουν εργασία, υλικά και πιθανές πρόσθετες υπηρεσίες, γεγονός που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά το πορτοφόλι σας.

Δεύτερον, το να γεμίζετε μόνοι σας τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας σας δίνει χρονική ευελιξία. Δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού στο κέντρο σέρβις, να περιμένετε στην ουρά για ένα ραντεβού ή να προσαρμοστείτε στο ωράριο λειτουργίας. Μπορείτε να φροντίζετε μόνοι σας τον κλιματισμό όταν σας βολεύει, πράγμα που είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους ανθρώπους με πολυάσχολο πρόγραμμα.

Μια άλλη παρατήρηση είναι η άνεση και ο χρόνος που απαιτείται για την όλη διαδικασία. Μπορείτε να φορτίσετε μόνοι σας το ψυκτικό μέσο του κλιματιστικού μέσα σε περίπου 10 λεπτά. Αν επιλέξετε υπηρεσία, πρέπει να υπολογίζετε ότι θα περάσετε αρκετές ώρες στην κίνηση, ειδικά σε μεγαλύτερες πόλεις. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τον χρόνο που θα περάσετε στο πρατήριο αναμονής για το σέρβις και τον χρόνο που οι τεχνικοί του σέρβις θα εκτελέσουν το ίδιο το σέρβις. Μπορείτε να εξοικονομήσετε αυτές τις ώρες τοποθετώντας τον κλιματισμό μόνοι σας.

Η πλήρωση του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σας δεν χρειάζεται να γίνεται σε ένα κέντρο σέρβις, καθώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με το να γεμίζετε μόνοι σας τον κλιματισμό, όπως το χαμηλότερο κόστος, η μεγαλύτερη ευελιξία και η εξοικονόμηση χρόνου. Μπορείτε να αποφύγετε τις υψηλές χρεώσεις σέρβις και δεν χρειάζεται να προσαρμοστείτε στο ωράριο λειτουργίας του σέρβις. Η πλήρωση του κλιματιστικού από εσάς τους ίδιους σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της όλης διαδικασίας και σας εξοικονομεί χρήματα και χρόνο.

Πόσο κοστίζει το σέρβις του κλιματισμού ενός αυτοκινήτου;

Η τιμή του σέρβις του κλιματισμού του αυτοκινήτου σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε να γίνει αυτή η διαδικασία. Εάν απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο αυτοκινήτων, μπορείτε να περιμένετε υψηλότερο κόστος, ιδίως σε μεγαλύτερες πόλεις.

Εάν επιλέξετε ένα λιγότερο αξιόπιστο σέρβις, η τιμή της αναγόμωσης του A/C μπορεί να είναι χαμηλότερη, αλλά αυτό συνήθως συνεπάγεται και χαμηλότερη ποιότητα του ψυκτικού που χρησιμοποιείται. Η πλήρωση του A/C μπορεί να είναι ασταθής ή αναποτελεσματική, γεγονός που θα οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος ή στην ανάγκη επανάληψης της διαδικασίας πλήρωσης του A/C σε μικρά χρονικά διαστήματα.

Αν σας ενδιαφέρει όχι μόνο η χαμηλή τιμή, αλλά και η ποιότητα του ψυκτικού μέσου, η καλύτερη λύση είναι να γεμίσετε μόνοι σας το κλιματιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να δαπανήσετε χρήματα μόνο για την αγορά ενός κατάλληλου κιτ επαναπλήρωσης του κλιματιστικού αυτοκινήτου. Οι τιμές αυτών των κιτ ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του ψυκτικού μέσου.

Πώς μπορώ να γεμίσω τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μου μόνος μου;

Για να γεμίσετε μόνοι σας τον κλιματισμό σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αέριο πλήρωσης κλιματισμού και έναν εύκαμπτο σωλήνα με μανόμετρο. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα συνοδεύεται από ένα διαγνωστικό διάγραμμα και οδηγίες βήμα προς βήμα που σας καθοδηγούν στη διαδικασία. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα έτοιμο κιτ αναπλήρωσης κλιματισμού, το οποίο περιέχει όλα όσα χρειάζεστε. Τα κιτ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το αυτοκίνητο και τον τύπο του ψυκτικού μέσου που χρησιμοποιείται στον κλιματισμό.

Μόλις παραλάβετε το πακέτο σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να απολαύσετε ένα λειτουργικό κλιματιστικό:

  1. Ανακινήστε το δοχείο προετοιμασίας και συνδέστε το με τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης. Στη συνέχεια, θέστε σε λειτουργία τον κινητήρα του αυτοκινήτου και το κλιματιστικό σε λειτουργία εσωτερικού κυκλώματος με μέγιστη ισχύ και χαμηλότερη θερμοκρασία.
  2. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα με το μανόμετρο στη βαλβίδα χαμηλής πίεσης, τοποθετώντας το δοχείο με τη βαλβίδα προς τα κάτω. Για ορισμένα μοντέλα και χρονιές, συνδέστε τον σωλήνα στη βαλβίδα υψηλής πίεσης, χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα HP σε LP.
  3. Ξεκινήστε τη μέτρηση της πίεσης του συστήματος (βλέπε λεπτομερή περιγραφή για το μανόμετρο):
    • λευκό χρώμα – πολύ χαμηλή πίεση του συστήματος (κάτω από: 25 psi),
    • πράσινο χρώμα – σωστή πίεση του συστήματος A/C (μεταξύ 25 και 55 psi),
    • κόκκινο χρώμα – υποδεικνύει πολύ υψηλή πίεση του συστήματος (πάνω από: 55 psi).
  4. Ανοίξτε τη βαλβίδα βελόνας στη γραμμή με το μανόμετρο και ξεκινήστε τη φόρτιση.
  5. Ολοκληρώστε τη φόρτιση όταν το μανόμετρο δείξει μεταξύ 25 και 55 psi (εύρος που υποδεικνύεται με πράσινο χρώμα στο μανόμετρο).
  6. Αφήστε το αυτοκίνητο για άλλα 20 λεπτά στη λειτουργία που περιγράφεται στο βήμα 1.
  7. 2 εβδομάδες μετά τα βήματα που περιγράφονται στο σημείο 1, συνιστάται να μετρήσετε ξανά την πίεση όπως περιγράφεται στο σημείο 3.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει συντήρηση του κλιματισμού του αυτοκινήτου μου; Η όλη διαδικασία δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από μικρές διαρροές πριν από την επαναπλήρωση του κλιματισμού, θα πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε το στεγανωτικό LeakStop.

Ποια προϊόντα και εργαλεία χρειάζομαι για να ανανεώσω τον κλιματισμό μου;

Το να γεμίζετε μόνοι σας τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας είναι μια απλή και γρήγορη εργασία, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία. Για να γεμίσετε με επιτυχία τον κλιματισμό σας και να απολαύσετε μια άνετη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα χρειαστείτε

Αέριο αναπλήρωσης – πρόκειται για ένα ανταλλακτικό ψυκτικού που θα σας επιτρέψει να γεμίσετε το σύστημα κλιματισμού σας με ασφάλεια, γρήγορα και εύκολα. Το σωστό αέριο είναι απαραίτητο για τη συμπλήρωση του κλιματιστικού σας. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο είναι το R134a. Οι διαθέσιμοι τύποι περιλαμβάνουν: R12 (για ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν από το 1994 έως το 2016) και R1234yf (για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως σήμερα). Ελέγξτε ποιος τύπος αερίου συνιστάται για το όχημά σας προτού προβείτε σε αγορά.

Σωλήνας μανόμετρου – είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την παρακολούθηση της πίεσης στο σύστημα κλιματισμού. Σας επιτρέπει να ελέγχετε ότι η στάθμη του ψυκτικού υγρού είναι επαρκής και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα πίεσης. Το μανόμετρο θα σας βοηθήσει επίσης να παρακολουθείτε τη διαδικασία πλήρωσης του κλιματιστικού. Συνήθως είναι επαναχρησιμοποιήσιμο, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο μέλλον αφού το έχετε αγοράσει.

Ένα ζευγάρι προστατευτικά γάντια – όταν εργάζεστε με τον κλιματισμό, είναι σημαντικό να φροντίζετε για την προσωπική σας ασφάλεια. Η χρήση προστατευτικών γαντιών προστατεύει από πιθανές διαρροές ψυκτικού υγρού, οι οποίες μπορεί να είναι δυσάρεστες στο δέρμα.

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο χρήσης – οι οδηγίες βήμα προς βήμα θα σας καθοδηγήσουν κατά τη διαδικασία. Πριν από τη χρήση του προϊόντος, καλό είναι πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες για τον αυτο-κλιματισμό του συγκεκριμένου μοντέλου οχήματός σας. Οι οδηγίες αυτές θα περιέχουν συγκεκριμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε σωστά και να μην ξεχάσετε τίποτα.

Μπορείτε να αγοράσετε όλα αυτά τα προϊόντα και τα εργαλεία στο διαδίκτυο, παραγγέλνοντας ένα έτοιμο κιτ. Αν έχετε ήδη κάποια από αυτά και χρειάζεστε μόνο το αέριο για την αναπλήρωση του κλιματισμού, μπορείτε να το παραγγείλετε ως ξεχωριστό προϊόν.

Ποιες άλλες επισκευές μπορείτε να κάνετε μόνοι σας;

Ο κλιματισμός στο αυτοκίνητό σας είναι μια ανεκτίμητη παροχή, ειδικά τις ζεστές ημέρες. Το γέμισμα του κλιματιστικού με το σωστό ψυκτικό μέσο είναι μόνο ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να απολαμβάνετε την ευχάριστη δροσιά. Αν το κλιματιστικό σας χρειάζεται και άλλες επισκευές, όπως σφράγιση ή αφύγρανση – μπορείτε να τις κάνετε και μόνοι σας.

Σφράγιση του κλιματιστικού

Μια διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ψυκτικού μέσου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της απόδοσης του συστήματος. Για μικρές διαρροές, χρησιμοποιήστε ένα στεγανωτικό ελαστικών εξαρτημάτων για το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου. Το στεγανωτικό LeakStop σας επιτρέπει να καλύπτετε αξιόπιστα τις μικρές διαρροές στα ελαστικά μέρη του συστήματος κλιματισμού. Αποτελεί την τέλεια εναλλακτική λύση σε σχέση με τις χρονοβόρες και δαπανηρές επισκευές σέρβις. Η χρήση στεγανωτικού πριν από το γέμισμα του A/C θα βοηθήσει στην αποφυγή διαφυγής ψυκτικού από το σύστημα.

Εάν έχουν αναπτυχθεί διαρροές στα μεταλλικά μέρη του συστήματος, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό για τα μεταλλικά μέρη. Το ProSeal είναι ένα προϊόν που δημιουργεί μια σκληρή στεγανοποίηση σε μέταλλα, βαλβίδες Schrader, δακτυλίους ο, παρεμβύσματα, συμπυκνωτές A/C, εξατμιστές, συγκροτήματα σωλήνων και συγκολλημένες συνδέσεις. Αυτό σας επιτρέπει να εξαλείψετε αποτελεσματικά τις διαρροές και να αποκαταστήσετε την πλήρη απόδοση του συστήματός σας A/C.

Αφύγρανση A/C

Η υγρασία που υπάρχει στο σύστημα A/C μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση και την αποδοτικότητά του. Προκαλεί το σχηματισμό διαβρωτικών οξέων που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα εξαρτήματα του συστήματος. Για να εξουδετερώσετε αυτά τα οξέα και να βελτιώσετε την απόδοση του κλιματισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αφυγραντήρα κλιματισμού ProDry.

Αυτό το προϊόν λειτουργεί απορροφώντας την υγρασία και μετατρέποντάς την σε συνθετικό λάδι. Αυτό το λάδι παρέχει καλύτερη λίπανση στο εσωτερικό του συστήματος κλιματισμού, οδηγώντας σε βελτιωμένη απόδοση και λειτουργία του συστήματος ψύξης. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται η εφαρμογή του ProDry πριν από την εφαρμογή του ProSeal. Αυτό θα απομακρύνει πρώτα την υγρασία από το σύστημα, αποτρέποντας τη διάβρωση, και στη συνέχεια θα σφραγίσει αποτελεσματικά το σύστημα, εξαλείφοντας την πιθανότητα περαιτέρω διαρροών.

Συμπλήρωση λαδιού κλιματισμού

Το λάδι παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης του κλιματισμού, παρέχοντας την απαραίτητη λίπανση στον συμπιεστή. Εάν υπάρχουν διαρροές ή ζημιές στο σύστημα, μέρος του λαδιού μπορεί να διαρρεύσει, οδηγώντας σε μείωση της ποσότητας λαδιού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον συμπιεστή ή μείωση της απόδοσής του. Για το λόγο αυτό, αξίζει να χρησιμοποιείτε Λάδι – λάδι για το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου σας για να εξασφαλίσετε επαρκή λίπανση και να προστατεύσετε το συμπιεστή από υπερβολική φθορά.

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

  • Γιατί πρέπει να συμπληρώνεται ο κλιματισμός;
    • Ο κλιματισμός ενός αυτοκινήτου διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία και υγρασία στο εσωτερικό του οχήματος. Η λειτουργία του βασίζεται στον κύκλο ψύξης και το ψυκτικό μέσο είναι βασικό συστατικό αυτού του κύκλου. Για διάφορους λόγους, όπως μικροδιαρροές ή φυσικές διαρροές, η στάθμη του ψυκτικού μέσου μπορεί να μειωθεί, με αποτέλεσμα να απαιτείται συμπλήρωσή του.
  • Πότε πρέπει να γίνεται αναπλήρωση του κλιματιστικού;
    • Ο ρυθμός με τον οποίο καταναλώνεται το ψυκτικό εξαρτάται από διάφορα στοιχεία, όπως η ηλικία του αυτοκινήτου, η συχνότητα χρήσης και η εντατική χρήση του κλιματισμού. Καλό είναι να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του ψυκτικού υγρού και να το συμπληρώνετε εάν είναι κάτω από τη συνιστώμενη στάθμη.
  • Αξίζει να κάνετε σέρβις στον κλιματισμό;
    • Το σέρβις του κλιματιστικού είναι ακριβό και χρονοβόρο. Το να γεμίζετε μόνοι σας το κλιματιστικό είναι απλό, φθηνότερο και οικονομικότερο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα και έχετε επίσης την ευελιξία να το κάνετε πότε και πώς.
  • Πόσο κοστίζει το γέμισμα του κλιματισμού ενός αυτοκινήτου;
    • Το κόστος πλήρωσης του κλιματισμού του αυτοκινήτου σας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη μέθοδο που επιλέγετε να εκτελέσετε τη διαδικασία. Το γέμισμα σε ένα κέντρο σέρβις μπορεί να είναι πιο ακριβό, ενώ το γέμισμα μόνοι σας απαιτεί μόνο την αγορά των κατάλληλων προϊόντων και εργαλείων.
  • Πώς μπορώ να γεμίσω τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μου μόνος μου;
    • Αν θέλετε να γεμίσετε μόνοι σας τον κλιματισμό, θα χρειαστείτε προϊόντα όπως αέριο πλήρωσης, σωλήνα με μανόμετρο και προστατευτικά γάντια. Η διαδικασία πλήρωσης είναι απλή και μπορεί να πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται με τα προϊόντα που αγοράσατε.
  • Ποιες άλλες επισκευές μπορείτε να κάνετε μόνοι σας;
    • Εκτός από την πλήρωση του κλιματιστικού, υπάρχουν και άλλες επισκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας. Εφαρμόστε ένα στεγανωτικό ελαστικών εξαρτημάτων για να εξαλείψετε τις διαρροές στο σύστημα. Επιπλέον, ένας αφυγραντήρας κλιματισμού μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της υγρασίας και το λάδι κλιματισμού παρέχει επαρκή λίπανση για τον συμπιεστή.

Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού από μόνος σας είναι ένας εύκολος και οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να παραμείνετε άνετοι ενώ ταξιδεύετε. Αξίζει να μάθετε τα βασικά για το πώς λειτουργεί ο κλιματισμός, πόσο συχνά πρέπει να τον γεμίζετε, πόσο κοστίζει και τη διαδικασία του να γεμίζετε μόνοι σας τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα και εργαλεία για να διατηρείτε τον κλιματισμό σας σε λειτουργία όλο το καλοκαίρι.